Single-Track Hayasa vs BUM

Då jag i alla tidigare lopp bara sprungit i Salomon skor och varit mycket nöjd, var det ett inte helt lätt beslut att byta till The North Face nya minimalistiska lättviktssko Single-Track Hayasa. Första halvan av loppet fram till Hindås bjöd på många olika underlag och Hayasa klarar de flesta utan problem. Dock är mönstret i sulan lite för klent för att ge bra fäste när det blir riktigt lerigt. De återkommande våta myr- och mosspasseringarna är inga problem då Hayasa är väldränerad och torkar mycket fort. Komforten är bra och jag är imponerad av att North Face lyckats med att få till så bra dämpning med bibehållen markkänsla. Det är först på sista milen jag skulle vilja ha lite mer dämpning i framfoten, men då har jag ju sprungit i ca nio timmar så fötterna är lite ömma. Trots de återkommande våta passeringarna och Hayasas lätta vikt är och förblir dom stabila loppet igenom. Jag borde nog knutit om skorna efter ca sju timmar men det var inte så påtagligt att det var ett måste. Totalt så måste jag säga att skorna klarade mina 85 kg på 80 km tuff vandringsled med bravur och om det varit lite mer dämpning i framfoten och någon form av snabbsnörning så hade det blivit full pott.

/Jerry

4 thoughts on “Single-Track Hayasa vs BUM

 1. john

  hej,
  tack för ditt inlägg som skorna. Hur landar du på foten när du springer, mer på hälen eller på framfoten? jag läste om hayasa att den är bättre lämpad för löpare som landar på hälen, jag blev därför tveksam till att köpa dem, vad tror du om det?
  mvh,
  john

 2. Jerry

  Hej John.
  Jag tror inte att det är några problem att springa på framfoten i Hayasa, men jag är en utpräglad hällöpare så det är svårt för mig att svara på det.

  /Jerry

 3. Oskar

  Hej!
  Börjar med att säga bra jobbat på BUM! Själv har jag inte rikigt kommit upp i de distanserna än och är väldigt avundsjuk.. Har en fråga om storleken på skoran; Hur är de storleksmässigt jämfört med Salomon-skor? Ungefär samma?
  Ha det gott/ Oskar

 4. Erik

  Hej!

  Jag försöker springa mer på framfoten och tycker Hayasan fungerar bra i terräng och på stigar. Skall man bara springa på asfalt blir det dock lite stumt efter ett tag men det är ju inte heller meningen. Vad gäller storlek; kör på samma UK-size.

  /Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *