L’Echappee Belle – årets utmaning


Foto: Jean-Luc Augier

Man brukar säga att det svåraste med att komma ut och springa är att knyta skorna.
Det svåraste med att springa ett extremt bergslopp är att anmäla sig. Har man väl gjort det finns det ingen återvändo, träning, utrustning, resa och boende ordnar sig på något sätt. Efter nitlotten till UTMB har jag nu anmält mig till L’Ecahppee Belle. Även om det är lite kortare än UTMB verkar det vara ett tuffare lopp då det inte är lika flackt :), det har högre passager, och är också mer tekniskt.
Följande distanser finns: 144, 85 och 47 km. Det är först till kvarn som gäller så är det någon som tycker det verkar lockande är det inget att tveka på.

Läs mer om loppet här.

Film från 2014:

Film från 2013:

/Erik

3 thoughts on “L’Echappee Belle – årets utmaning

 1. martin

  Vart går loppet? Vill se på karta och undersöka transportvägar, har lite svårt att hitta den informationen på hemsidan. Fick du information på engelska vid anmälan, som t.ex. åskådarinformation, utrustningslista m.m. Allt verkar stå på franska på hemsidan.

  Är lite sugen på 85 km :o)

 2. Erik Post author

  Hej! Målet är i Aiguebelle, starten är olika för de tre loppen.
  Om du kollar på den engelska versionen av sidan finns det bra info under Take part: gps route, profil och regler m.m. Registreringen fick jag dock inte att fungera på engelska så den gjorde jag på franska. Fungerade bra att klippa ut all text och låta Google translate hjälpa till.
  Jag flyger till Geneve och tar tåget därifrån. Blir vi några stycken kan vi samordna resa och boende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *