2019 – ett “sprintår”

I år kommer jag inte att springa några långa 100 miles-lopp, istället blir det några kortare tävlingar som väntar. Först ut är Zugspitz Ultra (102km) i juni. Detta lopp har lockat länge men det har också legat dumt i tiden för mig. I år passade det bra så nu blir det äntligen ett första besök i de tyska alperna.

Foto: Zugspitz Ultratrail

I juli kör jag sedan Eiger Ultra (101km). Också ett lopp som jag kikat på sedan det startade men som tidigare valts bort för längre utmaningar. I år var det ett extremt tryck för att få plats, över 30000 anmälningsförsök till de 500 platserna som släpptes så det blev några svettiga sekunder innan jag lyckades fixa min startplats. Om vädret är okej under tävlingen kommer detta att bli en fantastisk upplevelse.

Foto: Eiger Ultra

Dessa tävlingar blir tuffa med många stigningar men såklart betydligt lättare än långloppen då man slipper trötthetsproblem och kan hålla en lite högre fart.

Som uppvärmning till dessa lopp gjorde jag idag en sen anmälan till Borås Ultra Marathon, 88km i slutet av maj. Det går ju ändå i närområdet på fina stigar så varför inte? Sist blev det en del felspringningar på väg mot Borås, hoppas jag håller kursen bättre i år.

/Erik

2 thoughts on “2019 – ett “sprintår”

 1. Fredrik

  Hej

  Mitt val står mellan Eiger E51 och Verbier 43 eller 73 km. Verbier genom Swika.co, Eiger via byte av bib privat men måste bestämma mig snarast. Har ni kört dessa lopp och vilken hade ni valt, även inräknat boende, priser, smidighet rent resemässigt? (Har medical certificate från MMB 90km som jag valt att DNS…kan samma användas om jag kör Verbier?)
  Mvh

 2. Erik

  Hej!

  Ett läkarintyg borde räcka, maila tävlingarna och fråga.
  Jag har sprungit i Verbier och den sträckningen är nog tuffare även om man missar de högsta passen på 43- och 73-kilometersbanorna.
  Jag tror att det är lite lättare att ta sig till Grindelwald men jag kan tänka mig att det är lite dyrare där då det är så extremt mycket turister i området.
  Jag tror att båda tävlingarna är välorganiserade och fina så du kan egentligen inte välja fel.

  /Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *