Tiveden Trail – The story

Ola och brudarnaOla och brudarna..:)

Under helgens Tiveden Trail har många personrekord satts vad gäller antal tillryggalagda kilometer i ett sträck. Målen var många inför lördagens ultrapass. Alla skulle få en sträckning att bita i, en fin naturupplevelse, förstklassig service samt att de skulle komma i mål ungefär samtidigt.

Några anlände Karlsborg på fredagskvällen medans ett gäng anslöt på lördag morgon. För att möjliggöra en beräknad samtidig målgång behövdes givetvis olika starttider. Första gänget blev utskjutsade 07.30 och sista gänget startade 11.45. Långa banan startade längs Munkastigen ca 7 km väster om Olshammar, starten för ”korta” banan var vid Tivedstorp. Sistnämnda är dessutom en utmärkt startpunkt för den som vill vandra eller springa i nationalparken framöver. Här finns även goda möjligheter att äta och övernatta.

StartenPigga ben efter några få kilometer

Starten bjöd på strålande solsken som gång på gång hyllades av ivriga löpare. Detta föll dock inte i god jord hos vädergudarna som inför första vätskestationen bjöd på regn, hagel och någon ynka plusgrad. Väl vid lunchstationen med varm soppa, nybakt bröd och kaffe var kontrasterna påtagliga då solen dessutom åter värmde och livet kändes bekymmerslöst sånär som på vetskapen att det återstod drygt 25 km till mål.

Snart lunchPer med 1 km kvar till lunch

Efter sista bemannade stationen, Lackåsen, återstod knappt 10 km lättlöpt terräng. Lättlöpt med undantag för Kanonbacken som med sina 135 meters spikraka stigning fick bli en helt klart värdig avslutning på en heldag längs vandringsleden.

KanonbackenSofia med 500 m kvar till mål

Efter skjuts tillbaka till Karlsborg var det skitsnack, bastu och grillning som fick avsluta dagen som för de flesta inneburit en ca 8-10 timmars strapats på 49 eller 63 km.

Stort tack till ett imponerande serviceteam och framförallt till er deltagare som gjorde detta till en fantastisk dag. Vi hoppas att detta ska bli en årlig tradition, vad tror ni om det?

Fler bilder finns på vår Facebooksida inom kort.

// Martin & Per

 

 

One thought on “Tiveden Trail – The story

  1. Pingback: Äntligen! | Trailupptechlöparen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *