Krampaktig avslutning på Aktivitus Trail race

Bästa supporten från vår valp!

Med SM i ultra trail passerandes 100 meter hemifrån fanns det inga ursäkter för att inte anmäla sig. 73 km där en rejäl bit av banan gick på mina träningsstigar. Aktivitus och Sandsjöbacka Trail låg bakom stigvalen så att det skulle bli tekniskt och kuperat utan några längre transportsträckor var väntat.

Vädret var fint när vi startade 08.00 på Valborgsmässoafton, första biten mot Öjersjö gick fort med fin draghjälp om man behövde. Vi fortsatte på kända stigar längs Vildmarksleden fram till Härkeshult och första stationen. Fick i mig lite sportdryck innan det var dags för en för mig ny sträckning ned mot östra Landvetter. Här korsade vi samhället via några kilometrar asfalt innan vi kom ut på småstigar igen. Jag och Jerry provsprang sträckan Landvetter-Herkules tidigare i vår så det var skönt att ha lite kolla på banan då markeringarna var bortplockade på några ställen. Fina men krävande stigar följde fram till station 2 vid Bolås där mer energi fylldes på.

Nu kom en lång sträcka fram till nästa station där hastigheten sänktes efterhand då benen förjade tröttna. På sista biten fram mot Herkules kan jag varenda sten men jag hade föga nytta av detta då farten var för låg. Vid stationen fick jag bra support och extra energi från familjen som hejade på. Några stygga backar väntade och efter extrasvängen förbi Hobo hill fick jag sona för att jag slarvat med saltintaget under dagen. Benen började krampa men jag lyckades själv bryta det och sakta ta mig framåt. Det låg hela tiden på gränsen och vid en trappa längs Stora Delsjön kulminerade det men en krampattack jag aldrig tidigare upplevt. Som tur var fick jag hjälp av andra löpare med att häva krampen och blev dessutom bjuden på den saltaste salttablett jag någonsin smakat (tack för ovärderlig hjälp tjejer!). Efter denna incident fick jag förflytta mig med stor försiktighet med många pauser. En man som var ute på promenad längs sjöarna undrade nog vad jag höll på med när han passerade mig för 4:e gången. Många sprang om mig men nu handlade det bara om att komma i mål. Jag vet inte om det var salttabletten som började verka men när jag hörde speakern kunde jag i alla fall jogga sakta in mot mål utan att krampa. Riktigt skönt att stänga av klockan och sätta sig ned lite!

+ Mycket fin bana, men också brutalt krävande då det var väldigt få ställen man kunde få lite flyt i löpningen.

+ Bra arrangerat med support och banmarkering.

+ Kul att träffa bekanta löpare man inte sett på länge.

+ Trots avslutningen en riktigt bra genomkörare.

– Amatörmässigt att underskatta värmen och inte ha med några egna salttabletter. En dyrköpt läxa minst sagt.

– Tråkigt att inte kunna hålla ihop hela loppet så här på hemmaplan och allt.

/Erik

2 thoughts on “Krampaktig avslutning på Aktivitus Trail race

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *