Kristins Runde

I fredags gav sig jag och Per iväg till vårt grannland i väst för att springa Kristins Runde. Målet var att inhämta ytterligare två poäng inför anmälan till UTMB 2013 samt att gå från blåbär till erfarna nybörjare vad gäller långlopp.

Som dom erfarna nybörjare vi ännu inte hunnit bli hade vi med oss på tok för mycket saker att välja mellan i mat- och klädväg. Men som vi sa, bättre att arrangörerna får släpa våra saker till de två depåerna än att vi står där mitt i skogen och saknar något.


Att ta det säkra före det osäkra

Väl iväg kändes allt toppen. Vädret var på vår sida med en molnig himmel, ca 12 grader i luften och helt vindstilla. Vi hade innan loppet bestämt oss för att gå ut lite mer offensivt än på Ursvik ultra, helt enkelt för att se hur länge vi skulle hålla.


Per letar i sin drop-bag

Vår något intensiva satsning från start höll i cirka 4 mil innan vi föll in i den sedan Ursvik bekanta långloppslunken.


Per tuggar grus

Loppet avslutades med tre ganska rejäla stigningar vilka var ett välkommet avbrott från grusvägarna. Vi var inställda på en avslutning utan press från några jagande konkurrenter men det visade sig bli något helt annat. Nedför sista stigningen med 2km kvar till mål så upptäckte vi att det endast skiljde en minut till en jagande norrman. Med en spurt, om det nu var en sådan, lyckades vi hålla undan och klev över mållinjen som 5a och 6a efter 81,5 km och en tid på knappa 8 timmar.


50 meter innan mål

Viktiga lärdomar får bli att vi måste lära oss vad vi behöver i energi och vätska, samt hur detta packas på bästa sätt. Jag sprang i samma modell på sko som Jerry gjorde på Borås Ultra Maraton, TNFs Single Track Hayasa. Skulle jag springa samma lopp igen med mycket monoton grusvägslöpning så hade jag valt en sko med något mer dämpning, annars en mycket skön sko.

Arrangemanget var proffsigt med en mycket väl uppmärkt bana. Om något saknades var det kanske något “riktigt” att äta efter målgång.

Länk till Kristins Runde och resultatlista finns här.

//Martin

4 thoughts on “Kristins Runde

 1. Daniel Skog

  Riktigt bra jobbat.
  Ni såg riktigt fräsha ut i slutet av andra stigningen när jag mötte er. Själv skadade jag min fot där och fick gneta med smärta i 5 mil.
  Hoppas den hinner läka för då ses vi vid starten i Hornindal Rundt.
  Återigen, grattis till en bra prestation.

 2. Martin Post author

  Hej hej.

  Verkligen trist med foten, vad var det som hände? Bra kämpat när du tog dig i mål trots foten. Hoppas du hinner bli bra så får vi lite mer att bita i på Hornindal, ska tydligen vara Norges vackraste natur.

  //Martin

 3. Mattias J

  Hej!
  Jag ska springa Swiss Alpine i sommar och är inte så van vid långa bergslopp (eller jag har egentligen inte sprungit något förutom Soteleden Terrängmarathon en gång och Munkastigen Trail Run en gång men de är ju liksom inte i samma liga). Springer mest på platten så att säga. Jag undrar om ni har några bra tips på träningsrundor i Göteborgsområdet eller runtom i västsverige. Helst med så mycket höjdmeter som möjligt. Jag känner till Skatåsområdet bra men inte så många andra ställen runt Göteborg.

  /Mattias

 4. Erik

  Hej Mattias!

  Häng med oss på ett pass här i Mölndal så skall vi visa våra bästa backar.
  Garanterat omöjligt att hålla sub 2.30-tempo där… 🙂

  /Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *