Kullamannen 2011

Igår var det premiär för Kullamannen på Kullaberg i Skåne, en deltävling i Salomon Trail Tour. Egentligen är det lite för lång restid för ett sådant kort lopp men vi visste att det skulle bli något extra då arrangörerna är de samma som ligger bakom Ladonia Mountain Trophy. Sen är det ju inte fel att hålla behörigt avstånd till Göteborgsvarvet.
Starten gick vid 13.00 och vi sprang på småstigar av ganska kuperad och teknisk art västerut. Solen sken och vi kunde trots hårt tempo njuta av den unika naturen som halvön erbjuder. Fältet glesades ut och vi kunde springa på utan att trängas. Vid fyren fick vi lite vatten innan det var dags att vända österut igen. Stigen tillbaka var mer kuperad och gick till och med upp på en av topparna. Någon kilometer från mål sprang jag och en annan löpare lite fel, irriterande, men det påverkade som tur var inte placeringarna. Backarna var tuffa här men krafterna kom åter när man passerat krönen. Jag lyckades vinna en spurtduell och gick in på en sjunde plats. Även Jerry spurtade bra och kom in några minuter senare på en 24:e plats.
Vi är mycket nöjda med loppet då vi inte alls tränar för så korta och snabba lopp. Att träningen varit kass ända sedan Munkastigen gjorde också att vi var väldigt osäkra på formen. Nu blev detta en fin genomkörare i ett roligt och tekniskt lopp, nästan 400 höjdmeter skrapade vi ihop på de 12,4 kilometrarna. Efteråt lite trevligt snack med Mikael Björk från Into the Wild.


Topp 3 långa herr: Mikael Kristensson, Emil Jönsson och Marcus Petterson


Topp 2 långa dam: Annelie Nilsson och vinnaren Dorte Dahl


Nöjd Jerry


Nöjd Erik

Resultat finns här.
Artikel i Helsingborgs Dagblad finns här.

/Erik

One thought on “Kullamannen 2011

  1. Pingback: Andra texter om Kullamannen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *