Markusloppet 2009

På väg ut på leden
Foto från Team Create

I lördags sprang jag och Jerry Markusloppet utanför Lund för första gången. 50 km i blandad terräng skulle avverkas. Det regnade hela morgonen så vi förberedde oss på mycket lera och hala spångar. Starten gick (några minuter försenad p g a av oss) från Skryllegården och vi började med ett varv på 3-kilometersslingan. Här sprang jag om/blev omsprungen flera gånger innan fältet började sätta sig. Tillbaka vid starten gav vi oss ut på Skåneleden som vi skulle följa ner till vändpunkten i Genarp. Jag tog rygg på 4 killar och vi följdes åt söderut. Efter 2 mil tappade jag kontakten och sprang solo. Jag mötte 2 av killarna på väg in till vändpunkten och där stod ytterligare 2. Mycket konstigt tyckte jag som trodde att det fanns en ytterligare tätklunga framför den grupp som jag hade sprungit med. Arrangörerna Pär och Markus berättade dock att jag låg 5:a, bättre än jag trodde! Efter vattenpåfyllning begav jag mig hemåt igen.
Nu mötte jag snart de som jagade bakifrån. Det kändes som om avståndet bakåt var kort så jag riktade främst in mig på att hålla min placering. Efter ca 35 km sprang jag förbi Magnus Nilsson som tyvärr hade tvingats bryta och stod och väntade på skjuts hem. När jag närmade mig målet kände jag att 4.30h inte var omöjligt så trots att jag inte såg någon bakom mig höll jag tempot och gick i mål på 4.26h.
Efter dusch, bastu och middag samt lite snack med ettan och tvåan Christian Malmström och Andreas Falk var det prisutdelning och en lång bilfärd hem.

+ Ingen riktig svacka.
+ Disciplinerat tempo trots mycket sololöpning.
+ Fin bana. Skogar, åsar och hagmarker förbundna med kortare vägsträckor.
+ Superbt arrangemang av Team Create.
+ Sprang bara fel en gång men tappade högst några minuter på detta.
+ 4:a!
+ Fötterna klarade 5 mil i blöta skor utan problem!

– Blev mycket sololöpning så jag fick ingen draghjälp de sista 3 milen.
– Sprang fel en gång.
– Uppladdningen var kanske inte optimal.

Jerry gjorde också ett bra lopp (förutom en felspringning) som han själv får berätta om.

Stort grattis till min kollega Fredrik Nyström som klarade av sitt första ultralopp galant!

/Erik

3 thoughts on “Markusloppet 2009

  1. Joel

    Imponerande sprunget! Hur lånt var det uppåt i prislistan? Med lite bättre uppladdning nästa år…
    /joel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *