Rapport från Ladonia

Tävlingsdagen började med en promenad från Mölle camping upp till TC som i år var förlagd till Björkerödsgården. Vi såg innan start att ett par av favoriterna hade kastat in handduken i förväg. Nytt för i år var masstart så det det blev ett rejält tempo i början. Första kartan bestod av 5 kontroller och slutade nere i Mölle hamn. Vi körde på i ett jämnt tempo och kom med i första båten ut från hamnen.
Båtresan var häftig då det rådde rätt hård sjö vid tillfället. 700 hästkrafter på en gummibåt räcker till kan vi lova, båten flög högt när skepparen drog på i vågorna. Vid Ransvik var det landstigning, vi hoppade i och kämpade i vågorna för att nå den lilla piren, det var svårare än det brukar då man drogs ut igen när man hamnade i fel våg.
Väl i land var det först en snitslad bana och sedan bergslöpning på 1:20000 karta. Vid en av kontrollerna fick man hoppa från ett stup ner i havet. Uppfriskande och häftigt. Sedan fortsatte banan ut mot fyren och österut igen. Vid Mölle mosse fick vi en ny karta med 7 kontroller som man skulle ta i valfri ordning. Detta upptäckte vi dock inte förrän vi var på väg till första kontrollen så kontrollordningen blev inte optimal. Tur dock att vi upptäckte det över huvudtaget. När vi var klara med denna extrakarta fortsatte vi på den vanliga kartan där det var 6 kontroller kvar innan mål. Lite tvekan vid några vägval men inga större fel. Från sista kontrollen spurtade vi in i mål och fick sluttiden 05:33:02. Det räckte till en sjätte plats och för detta vann vi varsin löparryggsäck. Dessutom fick vi varsin fin whiskey i specialpris för att vi klarat elitbanan 5 ggr. Det ligger många timmars hårt jobb bakom dessa så de är vi stolta över.

+ Häftig bana
+ Vi var fräscha efter målgång
+ Jämnt tempo
+ Inga stora missar i orienteringen

– Det var detaljerna i orienteringen som hindrade oss från en bättre placering. Väldigt tydligt denna dag, vi kom ikapp och förbi på långa transportsträckor för att sedan tappa på trixigare orienteringsdelar.

Vi är nöjda men det finns mer att ge, något vi får plocka fram nästa år då arrangörerna förhoppningsvis är med och springer. Det blir en tuff utmaning att slå dessa herrar som är sega och dessutom kan terrängen utantill.

/Erik och Jerry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *