Rapport från Sandsjöbacka Trail Marathon

Jag känner mig inte helt återställd från den jobbiga förkylning jag hade i januari och när båda mina killar insjuknade under fredagkvällen kändes det högst osäkert att starta i loppet. Hade jag något i kroppen? Bestämde mig för att för första gången tävla med pulsband för att ha kontroll på ansträngningsnivån. Detta var nog ett klokt val då jag snabbt märkte att pulsen var högre än den brukar vara i förhållande till farten.

Efter att ha gått upp 04.45 var man ganska mör när man stod och småhuttrade inför starten kl 7 i Kungsbacka. Första 9 kilometrarna av banan gick efter landsväg innan vi vek av upp på leden. Klockan varnade ofta för hög puls så jag fick hålla igen i alla backar. Med tanke på att jag har en väldigt stark tävlingsinstinkt kändes det jobbigt att släppa förbi löpare som kom ikapp mig. Första vätskekontrollen passerades efter 17 km, pannlampan åkte nu ner i ryggsäcken och jag bytte dessutom till cykelhandskar.

Leden ringlade sig norrut och jag kom in på för mig mer kända stigar. Framme vid andra vätskan vid Sisjön efter 31 km blev det 2 muggar sportdryck och sedan snabbt vidare. Min jämna låga takt gjorde att jag inte fick några svackor så på den sista mer kuperade milen kunde jag gå ikapp och förbi ett gäng löpare som tappat fart. Gick i mål på 4.22 och pratade lite med de andra innan jag åkte hemåt igen, kände mig pigg. Blev rätt förvånad när jag på kvällen såg att det räckte till en 4:e plats av totalt 30 fullföljande.

Jerry kände sig fräsch i kroppen efter målgång men felspringningar, en tappad SI-pinne som han fick vända tillbaka för att leta efter m.m. ställde till det så totalt blev det 5.22 och en 19:e plats.

+ Ett rejält långpass på 43 km i strålande sol. Strax över 750 höjdmeter är aldrig fel.
+ Jättebra arrangemang med fin support vid vätskekontroller och målgång.
+ Bitvis fina tekniska vinterstigar. Jag körde odubbat hela loppet och hade en del problem med fästet i backarna men merparten av banan var det bra. (Ramlade bara 3 gånger.)

– Flaskorna frös direkt, kändes lite onödigt att släpa runt på 1 kg is hela loppet.
– Ett par mindre felspringningar men jag skall inte klaga. Fanns de som missade betydligt mer än mig.

/Erik

4 thoughts on “Rapport från Sandsjöbacka Trail Marathon

  1. Fredrik Nyström

    Grymt bra resultat!

    Jag hade vätskeblåsa med mig och den frös direkt, så jag släpade på 1,5 kilo extravikt. Som tur hade jag även med en flaska vatten som inte frös.

    /Fredrik

  2. Johan Wagner

    Grattis till ett bra resultat. Du är grymt stark. Kanske fick du till och med lite hjälp av pulsklockan? Jag kände att jag hade dig under kontroll vid 22km men sedan sprang jag fel och tappade sugen…. Men vilken härlig dag vi fick i spåret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *