Sandsjöbacka Trail Marathon 2013

Erik Sandsjöbacka 13
Det är kul att springa!

I söndags blev det uppgång klockan 5 på morgonen för att käka och ta en kylig promenad till Kungsbackapendeln som skulle föra mig till starten av tävlingen. Träffade många bekanta både på tåget och framme i gymmet där vi bytte om. Per och Jerry fick ställa in p g a sjukdom men Martin var med för första gången och verkade laddad. 7.45 gick starten och som vanligt var farten hög i början, jag försökte dock hitta ett eget tempo som inte var alltför ansträngande. Att springa på vägen var helt okej men när jag kom in i skogen blev det bitvis väldigt ojämnt underlag som dessutom var stenfruset. Inte så skönt för fotleden och jag tappade fart. Vanligtvis brukar det vara tvärtom för mig men det var bara att bita ihop och vänta på mer lättsprungen stig. Det här var första gången på tre år som marken var helt frusen och man slapp att blöta ner fötterna, något som gjorde att jag inte frös så mycket i år. Jag jobbade mig norrut och hade då och då sällskap med andra löpare. Jag rörde aldrig den vätska och energi som jag hade med mig, det räckte bra med Cola och kladdkaka vid de två depåerna. Precis som jag hade väntat mig efter skadan var jag inte så stark i benen så den sista milens backar var tyngre än de brukar vara. Däremot blev jag glatt överraskad av att konditionen kändes ok, det blev faktiskt lite snabbare snittfart än förra året så tiden blev bättre. Inga felspringningar och en något kortare bana hjälpte också till.

Martin Sandsjöbacka 13
Martin snart i mål

Allt som allt en fin förmiddag, tävlingen har lyft sig med det nya målområdet, dusch och varm soppa var perfekt efter loppet. Martin sprang bra och kom in på en 9:e plats medan jag knep en 13:e plats av drygt 100 startande totalt sett i långa klassen.

Uppdaterade resultat finns här.

Stort grattis till Aaron Prince och Marie Robertsson som segrade i långa klassen samt Ted Ås och Maria Björkman i korta klassen.

/Erik

2 thoughts on “Sandsjöbacka Trail Marathon 2013

  1. Roger Thorén

    Tack för draghjälpen mellan 20 och 30, orkade inte hänga med i ditt tempo men nöjd ändå, det är jag som springer bakom dig på kortet i gul/svart jacka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *