Summering 2011

Här kommer en kort sammanfattning av mitt tävlingsår. Ett år med både toppar och dalar, både bokstavligt och bildligt talat.

* W-R-T Sandsjöbacka Trail Marathon
Efter en tid med minimal träningsmängd och dessutom en förkylning som inte helt gått över var det en chansning att starta detta lopp. Jag hade bestämt mig för att köra med pulsklocka och inte anstränga kroppen för mycket. Det gick inte fort men jag höll en jämn fart hela loppet och blev rätt överraskad när det räckte till en 4:e plats.

* Munkastigen Trail Run
Jag och Jerry gick upp i ottan för ett nytt besök i Tivedenskogarna. Jag kunde köra på bra utan några större svackor och lyckades knipa en 3:e plats. Årets bästa lopp.

* Salomon Trail Tour – Kullamannen
Ett alltför kort lopp för mig men en krävande bana gjorde att jag kunde slå en del snabba löpare trots allt. En 7:e plats.

* UTMB
Började bra men några nybörjarmisstag av mig och förändrade omständigheter gjorde att jag tappade i princip allt på sista tredjedelen. De flesta som kom i mål var överlyckliga men jag var mest förbannad. Årets sämsta lopp. Totalt 814:e plats.

* Salomon Trail Tour – Höstmilen
Åter igen en lite för kort tävling. Här var det över hälften av banan på snabb grusväg så jag tappade för mycket innan vi kom in i skogen på slutet. Det blev en 28:e plats, klart godkänt i det startfältet.

Om man bortser från tävlingarna var årets höjdpunkt när jag körde en heldag solo på GR20 på Korsika. En mycket tuff och svårsprungen led men man belönades med fantastiska vyer när man kom upp på höjd i bergen.

Stort tack till min familj som släpper iväg mig på tävlingar och träningsrundor och dessutom tar emot mig när jag efteråt kommer hem lerig och svettig.

/Erik

2 thoughts on “Summering 2011

  1. Mikael Björk

    Den där sista meningen kan jag inte annat än hålla med om. En familj som ger nästintill obegränsad lektid i skogar och på mystiska soloresor och lopp. VÄRDEFULLT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *