Dubbla pass i vårsolen

Kl 9.00 på söndagmorgonen körde jag och Jerry igång veckans långpass i Änggårdsbergen. Jerry var lite småkrasslig så det blev “bara” strax över 2 timmar med 700+ höjdmeter.
Vi började med lite stiglöpning och kom efter en halvtimme fram till grottbacken, här hittade vi Jerrys glasögon som han tappade för en vecka sedan. Det känns som om det inte passerar alltför mycket folk på den platsen.
Efter ett backpass i strålande solsken så gav vi oss iväg och spanade in en ny kulle som vi inte besökt tidigare, den väster om gamla pedagogen. Inte så jättespännande men ändå några nya stigar. Sedan sprang vi upp i ravinen längs det inhängnade militärområdet och kom snart fram till radiomasten. Vi fortsatte bort till Södermalm och sprang sedan hemåt. En liten tempohöjning förbi sjön på slutet kramade musten ur Jerry men han visade bra vilja och sprang på hela vägen.

På eftermiddagen skulle Jerry ta en liten joggtur med sin grabb Alexander medans jag tog ett simskolepass med min Hannes. Det känns lite i låren när man skall spring på huk i vattnet med Hannes på ryggen några timmar efter ett långpass.

Tyvärr blir det ingen majtävling för oss, Munkastigen är inställd i år och Soteledens Terrängmarathon har bytt helg i år till ett för oss omöjligt datum. Vi får hitta på något eget i stället. Senare i sommar har vi redan planer uppgjorda för en “träningstävling” på västkusten där både löpning och simning ingår. Skall bli riktigt kul.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *