Fin vintertur


Jerry testar nya Enduro Plus-ryggsäcken från The North Face.

Det är nu drygt 7 månader sedan jag fick diskbråck i nacken och den är fortfarande inte helt återställd. Jag har vid ett flertal tillfällen trott att nu är det över och jag kan börja träna som jag vill, men drabbats av återkommande smärta.
Men skam den som ger sig, det är bara att bryta ihop och komma igen. I lördags var det dags igen för ett försök till nystart. Erik skulle visa mig en ny slinga från Gunnebo upp runt Delsjöarna och tillbaka, en runda på drygt två timmar. Mitt behov av långpass både fysiskt och psykiskt kan inte underskattas, dessutom närmar sig “Irontrail 201km”. Det var -16 grader när vi gav oss iväg på Bohusleden norrut mot Delsjöområdet, långkalsonger, trippla lager på kroppen och en buff runt halsen för att slippa drag i halsen (är nog bra att försöka hålla nacken varm) gällde för mig.


Erik på väg uppför.

Solen gnistrade på en molnfri himmel och skogen bjöd på härlig vinterlöpning, snötäckta singeltracks som till viss del var helt nya för mig. Erik var snäll mot mig och höll ett inte allt för högt tempo, jag känner att jag har en del kvar till toppform om man säger så men nacken verkar ok.
Det blev ett makalöst pass på ca 2,5h.

/Jerry

3 thoughts on “Fin vintertur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *