Hestra

Jobbkonferensen i Berlin blev p g a askmolnet flyttat till Hestra i Småland. Kanske inte ett lika spännande resmål men den planerade löpturen blev betydligt tuffare. Istället för lite parklöpning i Tiergarten kunde jag nu köra i Isabergs branta backar. Lördag eftermiddag blev det först ett av motionsspåren och sedan lite matande i den svarta pisten. Totalt 2.20h och 1350 höjdmeter. Fint pass inför sommarens äventyr.
Söndag morgon tog jag en kortare tur till Ettö naturreservat. Fina tekniska stigar med många stockar att hoppa över. Mitt i skogen fanns ett långt stängsel som jag följde en bit. Efter ett tag såg jag två älgar som stod och kikade ut, dessa var helt orädda och jag kunde betrakta dem på en meters avstånd. När jag sedan fortsatte springa följde en av dem med på insidan av stängslet. Läste senare att det var någon slags älgpark där, lockar säkert några busslaster med tyskar varje sommar.

Lite längre norrut avgjordes Munkastigen Trail run under lördagen. Tråkigt att inte kunna vara med men stort grattis till vinnarna Nick Barrable och Kerstin Rosenqvist.

Terräng-SM gick också under helgen. Såg bilder därifrån och man kan konstatera att min definition av terränglopp skiljer sig rätt markant från Friidrottsförbundets.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *