Mount Everest på en vecka

Fina höstdagar är en personlig favorit när det kommer till att träna. Varken för varmt eller för kallt och känslan av att luften innehåller mer syre än vanligt kan vara påtaglig.

Shortsen är undanstoppade sedan några veckor och Per är nog en av få som fortfarande springer i kortbyxor för att verka lite kärvare än oss andra.

Trots att hösten är en härlig tid att träna i så blir kvällarna mörkare och för mig kan det vara svårt att få till bra pass på veckorna, skulle kanske inte kalla det motivationsbrist men faktum kvarstår att det lätt blir lite sämre med träning. Detta fick mig att försöka fundera ut något bra sätt att tagga till lite med träningen. Därför tänkte jag köra en vecka och försöka samla ihop 8848 höjdmeter(utan syrgas). Detta är inget extremt på något sätt men ändå några fler kliv uppåt än vad som brukar hinnas med på en vecka. Med tanke på att Kilian Jornet sprang smått otroliga 265 000 höjdmeter förra året så borde ju några vändor upp och ner för Safjället inte vara omöjligt.

Jag luftade idén med Per som i vanlig ordning tyckte att det lät toppen. Om man räknar med en vilodag så blir det 1475 höjdmeter som ska betas av per dag. Detta motsvarar 23 vändor upp för Safjället eller 20 vändor i Hobo Hill.

Vi skriver en rad på vår Facebooksida en dag i förväg gällande var och när vi kör. Alla är mer än välkomna att springa en eller flera vändor tillsammans med oss. Första passet blir måndagen den 5 november. Kan vara en bra idé att ta med pannlampa om du beslutar dig för att hänga på.

//Martin

4 thoughts on “Mount Everest på en vecka

 1. Kalle Petersson

  Hejsan!

  Vilken backe i Safjället menar ni? Går den kanske att få på en karta eller bra beskrivet? Bor ju bara 500 m ifrån uppgången vid Safjällsgatan.

 2. Martin Post author

  Tjena.
  Jag brukar köra i den som startar vid Wallinsgatan 31. Kör ett pass där i morgon vid 19 om du vill hänga på. //Martin

 3. Kalle Petersson

  Jag såg nån där som korsade spåret precis framför mig när jag var ute, själv klarar jag bara att springa den backen upp en gång och då låter jag väldigt roligt på toppen 🙂 nästa år så följer jag med på några vändor!

 4. Martin Post author

  Haha, hoppas passet gick bra. Vi behövde ju knappast tränga oss fram bland folkmassorna i regnet! För mig blev det 44 vändor, riktigt omväxlande och spännande…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *