Nya skogar

I morse var jag på jakt efter nya stigar. Tanken var att springa ner till Tulebosjön och sedan upp till Finnsjön. Bohusleden söderut bjöd inte in till någon snabb löpning med sina hala och slaskiga stigar men jag lyckades komma ner till Tulebo med bara ett mindre fall. Sedan blev det någon kilometer asfalt innan jag kom in på stigen mot Finnsjön. På denna delen hade jag ingen bra karta utan fick chansa lite på att jag var på rätt väg. Det här var en riktigt fin bit att springa på med en del hinder att passera:

Hinder

Senare i vår/sommar kommer det att bli kanon här då man dessutom slipper vada genom drivis som jag gjorde idag vid ett par övergångar. Väl uppe vid Finnsjön sprang jag upp på Råberget som vad jag sett på kartan skall vara den högsta höjden här omkring. Tyvärr var det tät skog på toppen så de fina vyerna fanns ej att beskåda. Tog i alla fall ett kort på toppmärket om det är någon som tvivlar på min “bedrift”:

0903topp

Sedan bar det av hemåt, passerade en mindre höjd på vägen som hade lite bättre utsikt:
0903vy

Sista biten blev det blandat grus, asfalt och elljusspår. Det var blött och tungsprunget i skogen så jag märkte en markant skillnad på tempot så fort jag kom ut på riktig väg. Totalt blev det 2.39h.
Det var lite mycket väg på slutet, kan jag hitta en bättre sträckning där så blir detta en riktigt fin långtur på mestadels stigar.

/Erik

2 thoughts on “Nya skogar

 1. Joel

  Alltid inspirerande läsning. Ställer samma fråga till dig som jag ställde Jerry: Vilka skor använder du under träning/tävling och varför?
  /joel

 2. Erik Post author

  Hej Joel!

  Under träning: blandar Icebug, Salomon och Asics för tillfället.
  Under tävling: Oftast Salomon (XA Pro tror jag den heter, UTAN GoreTex såklart), stabil, snabb dränering och mycket bra tåskydd som har räddat fötterna från fallande stenar många många gånger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *