Nytt ö-äventyr

Fredrik

I söndags körde jag och Jerry en ny äventyrslöpning på Brattön och Älgön. Vi hade den här gången sällskap av Daniel och Fredrik som fick uppleva de fina öarna. Efter simningen från Rörtången sprang vi upp på toppen (Blåkulla) och beundrade utsikten.

Blåkulla

Därefter sprang vi för att leta efter en grotta som vi fick kunskap om förra veckan. Efter att till slut ha hittat rätt ravin började vi leta bland klippblocken. Fredrik fann öppningen som bestod av en smal spricka som letade sig nedåt 2-3 meter. Efter att ha klättrat ned öppnade sig en rätt stor grotta med högt i tak. Fladdermöss flög ljudlöst omkring och vi såg också en jättespindel som vaktade i dunklet.

Grottan

Väl uppe i dagsljus igen tog vi oss över till Älgön och sprang upp till toppen där det var dags för en liten matpaus. Planen var sedan att ta sig ut till Älgö gavel och ta norrsidan tillbaka en bit. Det var riktigt fin natur efter kusten men det blev mer klättring än löpning ett tag så vi fick vika av upp på ön igen.

Klättring

Sedan var det transportsträcka hemåt igen via Brattöns högplatå. Sista simningen är lite tuff motströms men det var riktigt skönt att svalka av sig.

Sammantaget en riktigt lyckad utflykt. Det blir säkert en tur hit nästa sommar med. Då hoppas vi att ni som inte kunde och andra äventyrslystna kan följa med.

/Erik

2 thoughts on “Nytt ö-äventyr

  1. Mary af Rövarhamn

    Hej, Vi var på Brattön idag och letade i flera timmar efter ingången till grottan. Ni råkar inte möjligtvis har en position eller några andra ledtrådar för att hitta rätt nästa gång? /Linda m familj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *