Regnigt söndagspass

På söndag kväll sprang jag och Jerry ut på veckans långpass i Gunneboområdet.
Jerry hade glömt bort att vi skulle orientera så han körde i kortbyxor, något som skulle straffa sig lite senare. Han började raskt med 4 kontroller, lite småmissar men inga större tidsförluster. Sedan skulle jag ta 4 stycken, 3 gick bra men den sista måste någon grävling ha ätit upp för den gick inte att hitta. Får bege mig dit själv i veckan och göra ett försök till innan jag rapporterar att den saknas.
Vi var rätt regnblöta vid det här laget och det lättade inte upp precis. Kvällens värsta skur kom när vi joggade upp för den beryktade Heleneviksbacken. Efter detta skulle vi köra en liten tur vid Norra Långvattnet, kartan jag hade skrivit ut var dock väldigt mörk och otydlig så jag missade en stig och fick improvisera mig fram ett tag. Bland annat passerade vi ett brännnässlehav som brände fint på Jerrys ben. Även jag fick ont trots att jag hade långbyxor på mig!
Väl tillbaka vid civilisationen sprang vi mot Herkules igen. Totalt blev det 2 timmar, inget märkvärdigt men väldigt viktigt för mig som inte kört ett riktigt långpass på 2 månader.
Nu känns det som om jag kan öka upp långpassen och köra på med lite mer backträning de sista veckorna innan Ladonia. Jerry verkar vara i bra form trots diverse krämpor.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *