Sandsjöbacka

Maderna

Vi har åkt förbi Maderna i Sandsjöbackas naturreservat många gånger de senaste 5-6 åren och varje gång har vi sagt att vi måste springa där.
Igår var det äntligen dags, vi träffades kl. 9 vid Shell-macken söder om Lindome och begav oss ut mot hedarna som syns från motorvägen. Det var så fint som vi hade tänkt oss, ljungbeklädda kullar med mjuka grässtigar väl ansade av några får som vi för övrigt stötte på i en stigkorsning. Efter det öppna landskapet sprang vi på diverse spår genom skogen söderut och vände sedan upp mot Sandsjöbackaleden. Här fanns riktigt fin single-track i rätt långa partier.

Jerry

Vi höll ett ganska lågt tempo och njöt mest av naturen och den fina höstluften. Stigarna var väldigt omväxlande med båda tekniska delar och mer lättsprungna. Strax över 2 timmar stannade klockan på när vi var tillbaka. Att ta sig hem var inte det lättaste, bron över motorvägen vara bara en gångbro så vi fick åka ner ända till Kungsbacka för att kunna vända.

/Erik

2 thoughts on “Sandsjöbacka

  1. 338Joel

    Tackar för bilderna och beskrivningen av löprundan. Just detta området har jag tyckt vara den ultimata löpterrängen och alltid undrat hur det skulle vara och springa där. Har sett området från E6:an sedan man var liten och varje gång man åker till Göteborg.

  2. Erik Post author

    Vi kommer garanterat att springa där igen, så hör av dig om du har vägarna förbi så får vi se om det passar. Det är något speciellt med hedarna, jag har efter det passet hört flera personer som åkt förbi där i många år och varje gång tänkt att de skall springa där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *