Test av The North Face Hyper-Track Guide

Jez Bragg Te Araroa

Jez Bragg har precis avslutat sin rekordlöpning på leden Te Araroa (3054 km) längs hela Nya Zealand, 53 dagar och 9 timmar tog det trots ett par dagars avbrott p g a sjukdom. Mestadelen avverkades till fots men han fick paddla mellan öarna och över vissa floder. Det är verkligen kul och inspirerande när topplöparna gör egna projekt och inte bara köra arrangerade tävlingar. Jag har ett embryo till ett eget projekt, vi får se om några år…

Hyper-Track

En av skorna som användes frekvent av Jez var Hyper-Track Guide från The North Face.
Den skon såg jag för första gången i somras under UTMB-veckan. Tyvärr fanns den inte i min storlek då men nu innan jul fick jag äntligen chansen att testa den. Efter att ha sprungit rätt mycket med Single-Track Hayasa förra året var jag nyfiken på hur North Face skulle gå vidare med skoutvecklingen. Hyper-Track känns mer tålig och har ett något lägre häl-till-tå drop på 8 mm.

Hyper-Track

Sulan är allround och passar både på och till stigen men har inget “traktor”-mönster som kanske behövs om man kör orientering/obanat.
The North Face kör med sin Cradle-teknik i alla skor nu och det ger komfort trots en marknära känsla. Kort kan Cradle beskrivas som en “vagga” för hälen som tar upp kraft från underlaget och stabiliserar foten på ojämn terräng.
Överdelen på skon känns mer skyddad än på Hayasan och är inte riktigt lika luftig vilket är bra om man kör året om.

Med både komfort och låg vikt är det här en favorit för tillfället, jag ser verkligen fram emot nästa variant Ultra Guide som är en mer tävlingsinriktad sko med ett ännu bättre grepp. Förhoppningsvis kan vi få till en spännande testduell mellan Ultra Guide och den nya Salomon Sense Ultra senare i vår.

Sammanfattningsvis en mycket bra allroundsko, speciellt om du siktar på att springa mer på framfoten/mellanfoten och med ett lägre drop på skorna är detta ett utmärkt steg på vägen.

/Erik

3 thoughts on “Test av The North Face Hyper-Track Guide

 1. Jocke

  Kul att läsa om dina reflektioner, då jag själv jobbar i The North Face butik i Göteborg. Mitt premiärpass går av stapeln ikväll, det ska bli spännande!

  / Jocke

 2. Erik Post author

  Kul, vad tyckte du?
  När stigarna blir lite torrare kommer nog skorna ännu mer till sin rätt.
  Är Ultra Guide också på gång till butikerna?

 3. Jocke

  Jag tyckte dom funkade bra, för mig känns den betydligt skönare än Hayasan som jag aldrig gillade på foten. Dock sprang jag bara ett “transportpass” från tåget och hem sent på kvällen, så jag gjorde vad jag kunde för att hålla mig precis utanför gång/cykelbana. Ultra Guide kom till butiken idag och finns för beskådning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *