UTMB – fortfarande populärast

UTMB 2011
Photo by The North Face

Igår gick anmälningstiden ut för årets UTMB-tävlingar (UTMB, TDS, CCC och PTL). Trots ökade kvalificeringskrav är fler än någonsin anmälda så lottningen nästa fredag kommer att bli tuff för de som vill springa UTMB eller CCC. (PTL är fullt och TDS bör klara sig utan lottning.)
Kul att så många svenskar är intresserade, bl a är det minst tre svenska tjejer som vill springa UTMB. Har man turen att komma med väntar en del förändringar. Bl a har starten på tävlingen lagts några timmar tidigare vilket är en stor fördel för flertalet. Dessutom är reservplanerna vid dåligt väder redan färdiga med två olika alternativa slingor och eventuell busstransport genom Mont-Blanc-tunneln. Jag hoppas verkligen att vädret blir okej så att riktiga banan kan användas, att åka buss mitt i loppet känns varken bra eller rättvist (även om det var precis det jag hallucinerade om under mitt första UTMB 🙂 ).

/Erik

4 thoughts on “UTMB – fortfarande populärast

 1. admin

  Jag är anmäld men räknar inte med någon plats så det blir antagligen något annat, det finns många nya lopp att välja på.
  TDG är med på listan men det blir inte i år, kanske 2014.

  /Erik

 2. Daniel

  Trots att man gick från 5 till 7 poäng så ökande antalet sökande om en plats. Blir ju nästan löjligt när ca 10 000 ska söka om det ca 3000 platsrna där ett flertal redan är reserverade för förra årets sökande.
  Bara att hoppas att organisationen bakom UTMB ändra reglerna då det visade sig att det inte hjälpte att öka antal poäng. Bästa vore om det blev svårare att få poängen så att t ex det som ger 2 poäng idag istället bar ger 1 poäng och att dagens 3 poängare ger 2 osv.
  För att utan att vara dryg så är det idag faktiskt ganska lätt att plocka in 7 poäng.

 3. Erik Post author

  Hej Daniel!
  Instämmer, det är inte så svårt att samla ihop 2+2+3p på i sammanhanget rätt lätta lopp. Det är nog svårt för UTMB-ledningen, det vill hitta en balans men inte riskera att för få klarar kvalen. Ditt förslag är bra, ett annat är att ha högre krav på deltagarna, t ex att ett lopp har en maxtid på 12h men att man måste klara på ex 10h för att få UTMB-poäng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *