Änggårdsbergen No#1

Efter en vecka med ganska få träningspass, tog  jag och Erik ett tvåtimmars orienteringspass i Änggårdsbergen på söndagseftermiddagen.  Vi plockade kontroller från naturpasset, tre var i omgångar.  Det flöt på riktigt bra utan några större missar,  kan vill bara hålla den nivån hela vägen i Mölle (L M T), så kan det bli pal… ! 🙂

För den som inte varit Änggårdsbergen och sprungit på grymma singeltracks, kämpat sig genom djungelliknande partier, plockat höjdmetrar på tvärbranta bergshällar så är det dags! Änggårdsbergen håller yppersta klass och det enda som inte finns är berg med mer än 40 meter fallhöjd, men det är rejält kuperat så det är inga problem att samla höjdmetrar.  Har man med sig Naturpasset och kör ett antal kontroller så kommer man att hitta nya smultronställen med härlig löpning fast man som vi sprungit där i flera år.

Nej nu ska jag springa till jobbet, ska försöka få upp lite fart tills på söndag, då är det dags för X-Trail i Skatås.

/Jerry

6 thoughts on “Änggårdsbergen No#1

 1. mary

  Åh! Avundsjuk! Det verkar så grymt kul med orientering! Synd att jag aldrig får tummen ur och lär mig hur man gör på riktigt – jag fegar ju bara och kör gps-orientering… =)

 2. Erik

  Köp dig ett Naturpass så har du hela sommaren på dig att öva.
  Jättesmidigt att själv välja ut kontroller för en lagom lång/svår bana. Sedan är det mycket roligare att leta efter en riktig kontroll istället för en sten eller liknande. Go!

 3. Joel

  Låter skönt. Blir intressant att läsa rapporten om Skatås X-trail. För den kommer väl?
  Hör av er nästa gång ni beger er till Änggårdsbergen, eller för den delen om ni planerar andra långpass också. Vore kul att hnga med ett pass.
  /joel

 4. Erik

  Joel: vågar vi det? Du är så grymt snabb nu för tiden! 🙂 Imponerande tid du gjorde på SM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *