Långtur längsmed Hallandskusten

Bild 1Igår bröt jag av solandet och badandet med en spontan löptur längsmed Hallandskusten söderut från Falkenberg ner till Halmstad. Utgick från Långasand som ligger strax söder om Falkenberg och bestämde mig för att hela tiden följa kusten, dvs. inte fuska och ge mig av inåt landet för att följa landsvägen (kustvägen). Strategin gav mig en väldigt vacker löptur på 35 km, men den blev en aning längre mot planerat då jag ganska omgående fick klart för mig att kusten inte är spikrak utan består av en mängd uddar och vikar…

Bild 2Steninge, Halland – Som Hornindal fast horisontalt istället för vertikalt

Körde lite hardcore med endast 1 Liter vatten och ett äpple i ryggsäcken. Så här i efterhand kan jag konstatera att salt i någon form hade varit bra att ha med. Sprang mellan 11:30 och 15 och lyckades med andra ord pricka in de varmaste timmarna på dygnet.

Bild 4Tylösand – Bilden tagen norrut mot Frösakul och Ringenäs

Unnade mig ett skönt bad då jag kom fram till Tylösand, men blev bestraffad omgående eftersom det visade sig att jag hade ca 6 km löpning kvar innan jag var framme vid min destination i Halmstad. Saltvattenbad och långdistanslöpning hör inte ihop, det kan vissa mer privata delar av min kropp intyga idag.

/ Per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *