Lästips

Vad skall man läsa som traillöpare? Om man inte är så intresserad av asfaltslöpning, träningsprogram inför marathon och liknande gör man bäst i att vända blicken utomlands. Jag har länkat till ett par tidningar i högra spalten.

Trailrunner Magazine
Denna tidning har jag prenumererat på i många år. Brukar alltid vara några bra reportage och utrustningstest att läsa. Dock mycket reklam och tävlingskalendrar. Efter varje nummer är man sugen på att åka till USA, det finns massvis med roliga lopp där.

Trail Magazin
En tysk tidning som finns online. Lite skoltyska räcker långt men även om man inte kan ett ord tyska är den inspirerande att bläddra i bara för de fina bildernas skull.

Endurance Magazine
En fransk tidning. Svår om man inte kan språket, men det är ändå i Frankrike de flesta bergsloppen finns så efter lite letande kan man hitta en del kul.

Vad gäller böcker så kan jag rekommendera “Born to run”. En mycket bra bok som blandar anekdoter, porträtt och fakta på ett underhållande, intressant och inspirerande sätt.

/Erik

2 thoughts on “Lästips

  1. Andrew Lacey

    försök också – ‘feet in the clouds’ – en bra bok om engelska ‘fell running’ och The Bob Graham – en utmaning för de som springa – 120km, 8500m upp och ner, 24 timmar.

    Bra för ni alla tror jag?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *