Plan B

Okej, dags att offentliggöra plan B.
Det var lite surt att missa lottningen till UTMB men det finns massor utav fina och tuffa lopp så det var inte svårt att hitta alternativ. Följande lopp ingår i årets planering:

Swiss Iron Trail 6/7

201 km, 11500hm+/12700hm-.
Det här är ett helt nytt lopp som vi har mycket höga förväntningar på. Banan ser helt otrolig ut, redan efter 16 km har man sprungit över två glaciärer och är uppe på 3000 meters höjd. Schweizarna är duktiga på att arrangera så servicen ser också ut att bli i toppklass. Vi hade egentligen Grand Raid des Pyrénées som reservlopp men det var någonting med Swiss Iron Trail som gjorde att vi fastnade direkt. Skriver man t ex så här: “the Alpes’ highest altitude, longest, toughest and most beautiful single-stage trail race” så är det nästan en garant för att vi skall dyka upp på startlinjen.

Mountain Man 18/8

80 km, 5000hm+/4674hm-.
Detta lopp sprang vi 2010. Inte lika höga passager som Iron Trail men väldigt fint. Nu går det dessutom i motsatt riktning så det blir nästan som ett nytt lopp för oss. Ser du löparna på bilden?

Är det någon som är intresserad av att springa loppen så hör gärna av er till oss.
(Det finns kortare klasser också. :))

/Erik

4 thoughts on “Plan B

 1. Malin Bengtsson

  Ville bara säga att det är så himla inspirerande att kika in på er sida! 🙂 Har för tillfället löpförbud pga en knäskada, men att läsa era rapporter får det faktiskt att kännas som om jag också är ute och springer.

  Hoppas ni fortsätter i samma stil!

 2. Viktor Winterglöd

  Strålande planer! Swiss Iron Trail ser ut att kunna bli en helvetisk skönhetsupplevelse. Jag ställer mig på startlinjen till Grand Raid des Pyrénées och så får vi väl göra den där måsterundan 2013.

 3. Erik Post author

  Ja, det blir fint med en riktig tolk i Chamonix 2013!
  Årets UTMB har ju tappat lite av sin glans när varken vi eller Kilian är med. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *