Tiveden Trail närmar sig

Idag blev det ett hyfsat långpass i Tivedsskogarna i planeringens tecken inför Tiveden Trail. Farsan, som bor i Karlsborg sa, jag citerar: ”det är MYCKET snö i skogen, bara så du vet”. Men när vi lämnade deras hus i Karlsborg city var det inte en snöflinga i sikte så jag tänkte hur farligt kan det vara?

Väl avsläppt i höjd med Olshammar bar det iväg längs Munkastigen. Efter ca 500 meter insåg jag att detta kan bli en jobbig dag, gubben hade rätt, tyvärr som vanligt. Av de första 32 kilometerna var 25 väl inbäddade i ett 20-40 cm djupt lager av blötsnö. Detta gör underverk för kilometertiden kan jag lova.

Munkastigen snöDet som göms i snö…kommer förhoppningsvis fram inom två veckor

Tanken var att skaffa en GPS-rutt på hela sträckan men efter 46 km och 1000 höjdmeter kastade jag in handduken till förmån för bastu och mammas mat, genidrag skulle jag vilja påstå såhär i efterhand. Resterande sträcka kommer undersökas när vårsolen fått jobba lite mer.

Som det ser ut nu kommer vi bli ca 15 löpare den 27 April, verkligen roligt med så bra uppslutning. Om du som läser detta inte har några planer den helgen och är sugen på en långtur med full service är du mer än välkommen att hänga på, inbjudan finns här. Roligare och finare sträckning får man leta efter, undantaget dagens snödjup vill säga.

//Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *