Bottennapp

Onsdagkvällen var mörk och isande kall. Normalt tänkande människor satt antagligen inne framför TV:n med något varmt att dricka. Trailrunner West och ett gäng andra entusiaster hade istället begett sig till Änggårdsbergen för nattorientering. På vanliga dagstävlingar kan man se orienterare av alla möjliga slag, allt från barn till haltande 90-åringar, men till denna tävling verkade det vara en betydligt högre klass på startfältet. Vi har en dålig ovana att alltid anmäla oss till längsta och svåraste klassen vilket innebar att vi nu fick möta de bästa orienterarna i Göteborg. De få som vi kanske hade kunnat slå sprang antagligen i de kortare klasserna. Vi såg det dock mest som en nyttig träning och det visade sig att vi skulle få mycket träning för pengarna.

Tanken innan var väl att kontrollerna skulle ha en lite enklare placering än på dagstävlingar, men det visade sig att det varit en mycket tuff banläggare i farten, dessutom var det hela 20 kontroller utsatta vilket innebar mycket orienterande och snålt med transportsträckor. Första hälften av banan såg vi pannlampssken lite här och var i skogen men sedan var vi helt själva i mörkret. Det var svårorienterat men vi kämpade på då vi tidigare aldrig har gett upp en kontroll under tävling och inte såg någon anledning att bryta den sviten nu. Tiden rusade iväg medans vi tog några nollgradiga fotbad och körde lite spontan mörkerklättring för att nå kontrollerna.

Under tiden hade tävlingsledningen börjat packa ihop för hemfärd men någon av dem slängde en sista blick på startlistan.
“-Vänta lite nu, det är tydligen två stycken kvar i skogen! Vad kan det vara för tokar? Kan det ha hänt något?”
Gissa om de frusna arrangörerna blev glada när vi en stund senare äntligen kom i mål. Hade det gått 5 minuter till är det frågan om de inte hade ringt räddningstjänsten. Stort tack i alla fall för att ni väntade och bjöd på pepparkakor vid målgången.

Det var antagligen den långsammaste kilometertid vi någonsin haft men vi får ta igen det på nästa tävling.
Självklart blir det längsta och svåraste klassen då med!

/Erik

3 thoughts on “Bottennapp

 1. Fredrik W

  Såg jag fel eller hade ni “vanliga” diodlampor? Efter HID-teknikens och nu senast LED-teknikens intåg i orienteringsvärlden borde det finnas folk som vill sälja sina 10/20W Halogenlampor om ni vill uppgradera ljuset…. Höra efter går ju alltid. Annars säljs ju nytt till stans bästa priser hos vår klubbkamrat.
  Pannlampor hos SM-sport:
  http://www.mamut.net/controls/shop/shops/5/main.asp?wwwalias=smsport&gid=23&subgid=27

  Hoppas se er på fler nattcuper!

 2. Erik Post author

  Vi hade en enkel diodlampa och en lite starkare vanlig lampa med batteripack. Får nog bli nya lampor till nästa gång! (Men då har man
  ju ingenting att skylla på. 🙂 )

 3. Martin J

  second is only first looser.
  men jag gratulerar ändå för en cool prest.
  mvh / martin avd nord arvika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *