Höstmilen


Nöjd Jerry trots att cykeln inte blev hans.

Igår sprang jag och Jerry Höstmilen i skogarna utanför Norrköping. Vi anlände redan på lördag eftermiddag för att deltaga på avslutningsmiddagen för Salomon Trail Tour 2011. En utvärdering av årets serie gjordes och planer inför nästa år presenterades. Det såg riktigt lovande ut med även längre tävlingar på 21 km. Dessutom skall tävlingar med alltför mycket väglöpning inte längre vara med. Det var en trevlig kväll där vi träffade många nya bekantskaper såsom Viktor och Per.
Själva tävlingen startade 11.30 på söndagen i ett strålande höstväder. Höstmilen är en klassisk tävling på 10,6 km som nu kördes för 41:a gången. Dock är det ca 6 km grusväg innan man kommer in på stig så formatet uppfyller inte nästa års krav för att vara med på trail-touren.
Att springa snabbt på grusväg är inte min starka sida så jag ställde mig en bit ner i startfältet. Det visade sig dock att jag stod lite väl långt bak, de första kilometrarna fick jag springa slalom för att ta mig framåt i fältet. Höll ett kontrollerat och inte jätteansträngande tempo på strax under 4 min/km. När vi väl kom in på stig var det glest med löpare så det fanns inte så många som jag hade trott att springa om. Plockade ett par platser då och då och gick i mål på en 26:e plats och tiden 41.24. Jerry kom in på 48.59 och en 122:a plats. Han var mycket nöjd över att kunna springa utan att diskbråcket störde så nu skall han bygga upp lite snabbhet igen.

Resultat finns här.

Tack till Salomon och Kolmårdens OK!

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *