SALOMON XR CROSSMAX

I onsdagskväll så var det dags för ett kvällspass med min son Alexander 9 år och test av mina nya “Salomon XR Crossmax”. Jag springer till och från jobbet och har slitit ut ett par “Salomon XT Hawk” och ett par “Salomon XT Wings 2”. Hittills så tycker jag att XT Hawk varit den bästa, men nu har ju Salomon kommit med en så kallad hybrid som ska fungera bra på både asfalt och i terrängen, det låter ju bra men hur funkar det i praktiken?

Vi startade med en kortare sträcka på asfalt för att sedan vika av in på en lerig, blöt, teknisk singeltrack, hur kul som helst. Efter ett tag blev det ytterligare lite asfalt och sedan mer lera och rötter på en lite mer kuperad och något bredare stig. Passet avslutades med några hundra meter spurt på asfalt.

Hur kändes då skorna? Jo, kort och gott kan jag säga att Salomon håller vad dom lovar, dom funkade bra både på asfalt och på stig, men utan att briljera på något av underlagen. Bra rull och dämpning på asfalt jämfört med andra terrängskor men inte i klass med asfaltskor. Bra stabilitet på stig med ok fäste men lite för mjuk för riktigt tuff ospårad terräng. Skon sitter som alltid när det gäller Salomon som gjuten. Slutligen kan jag säga att det är en perfekt sko för mig som springer till och från jobbet både på asfalt och på stig men jag kommer inte att använda dom på tuffare pass, då har Salomon bättre alternativ.

Alex kämpade på bra i leran och mörkret.

/Jerry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *