Kul i Skatås

stts13
Äntligen tävling igen

Maj månad var riktigt dålig för mig. En kraftig hosta som vägrade ge med sig gjorde att jag fick hoppa av både Kullamannen och BUM. Jag har försökt träna lite men det har blivit för få pass och dålig intensitet. I ett desperat behov av ett riktigt långpass fick jag till en egen 45-kilometers tur förra lördagen. Det blev betydligt varmare än vad jag hade trott så vattnet räckte inte långt. Inte konstigt att jag var törstig när jag kom hem, 28 grader i skuggan visade termometern. Tyvärr kände jag av lite oregelbunden puls dagarna efter så jag har totalvilat under veckan. Igår kollade jag upp med EKG och såg att allt var okej. Lite kvällshosta är fortfarande kvar men jag kan i alla fall träna igen.
21 km teknisk och kuperad trail var det som väntade på Salomon Trail Tour Skatås idag. Fokus var att låta pulsen styra och ha kul hela loppet. Efter att ha sett starten på 6 och 12 kilometerstävlingarna var det dags att testa formen. Soligt men inte för varmt, perfekt löparväder. Första kilometern var lättlöpt men sedan blev det i princip smal stig hela vägen. Mycket rötter, stenar, branta backar och några blöta partier höll ner farten bra. Jag kunde hålla ett jämnt tempo och plockade placeringar då och då. Kom i mål på en 16:e plats, 5 minuter långsammare än i fjol men det var bra med tanke på den tveksamma formen. Det viktigaste var att jag kunde njuta av de tekniska partierna och inte fick några djupa svackor.

Jerry och Per var också med från Swedish Trail Running. Per tog en fin topp-10-placering på 12 km och Jerry körde långa banan försiktigt med tanke på foten även om spurten var i hög fart.

stts132
Per innan start

stts133
Jerry 10 meter innan mål

* Ett mycket bra arrangemang där allt flöt på perfekt. De ändrade starttiderna för de olika klasserna gjorde att fjolårets trängsel på stigarna kunde undvikas.

* Trevligt att träffa Per och Miranda, som roddat och roddar hela touren.

* Testade att springa barfota i mina Salomon Sense Ultra. Skön känsla men hade det varit längre hade ett par tunna strumpor absolut behövts.

* Bara 4 veckor kvar till Hornindal! Dags att öka nu. Att det är ynka 9 veckor kvar till Swiss Iron Trail skall vi inte prata om…

* Extra plus till Zoltan som är en riktig kämpe.

* Resultat finns här.

/Erik

3 thoughts on “Kul i Skatås

  1. Peppe

    Vad var det i den där förkylningen/influensan? Ligger själv långt efter i träningen pga samma symptom men fick ett skönt pass vid STT Kristianstad. Håller tummarna för att du kommer i form till sommarens prövningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *