Lerum Vildmark – ovan position

LerumVildmarkNöjd

Förra helgens lopp i Skatås var riktigt inspirerande, så när jag via vår Facebooksida fick nys om ett terränglopp i Härskogen utanför Lerum bestämde jag mig för en spontan start.

Loppet, Lerum Vildmark arrangeras av Lerum Friidrott och Lerums skid- och orienteringsklubb. Förutom barn och ungdomsbanor så kunde man välja mellan 10.6 km eller 18 km. Eftersom jag fegade förra helgen och tog korta varianten så anmälde jag mig den här gången till 18 km.

Start och mål var vid fint belägna Härskogen och sedan gick loppet blandat på grusvägar och små riktigt trixiga stigar. Jmf med Salomon Trail Tour i Skatås så var det här loppet betydligt snabbare då grusvägarna gjorde att km-tiderna ändå kunde hållas nere.

Inledningsvis var vi en större klunga löpare som sprang ihop, men när vi sedan gav oss in på lite mindre stigar så kände jag mig stark och märkte att många fick lite svårare att hänga med. Relativt sett var jag lite svagare på grusvägarna för då vi kom ut på ett grusvägsavsnitt efter några km så drogs avstånden ihop igen.

För mig var det här att ligga själv i täten och vara jagad en ny upplevelse. Ovant och ganska stressande måste jag medge. Egentligen så borde man ju tänka att man är starkast och att alla andra är svagare, och det var också vad jag försökte intala mig, men på något irriterande sätt så kom ändå de negativa tankarna smygande.

Efter ca 7 km så lämnade man grusvägen igen och ett parti med stiglöpning tog vid. Jag försökte undvika att titta bakåt men jag tror att det var här som jag fick en lite säkrare lucka för när man återigen kom ut på grusväg så kunde jag inte höra någon bakom mig. Mot slutet av banan så fick man sällskap av löparna som var ute på 10.6 km och det var inspirerande att se lite ryggar att jaga ikapp på stigarna. Avslutningen var 2 km på grusväg. Platt längs med sjön trodde jag, men så var det inte utan det bjöds på några rejäla backar i slutet. Att målet sedan var placerat på toppen av en härligt jobbig backe säkerställde att man var riktigt mör når man gick i mål. Mör men glad, för detta var nog min första vinst i en löpartävling sen 12-årsåldern och extra kul när jag kände att jag gjort ett lopp som jag verkligen var nöjd med. Kände mig stark nästan hela loppet.

Som en trevlig överraskning så vann jag ett par skor från Merrell av sk. Barefoot-modell. Får dem levererade nästa vecka och de skall bli spännande att testa. Återkommer med recension.

Resultat och bilder från loppet har då detta skrivs inte kommit ut på hemsidan, men bör nog göra det inom kort. Se http://www.lerumvildmark.se/.

Avslutningsvis ett stort tack till tipsaren Martin Clemensson, hoppas du också var nöjd med loppet!

/ Per

7 thoughts on “Lerum Vildmark – ovan position

 1. Martin Clemensson

  Grattis igen till ett grymt bra genomfört lopp Per!
  Jag var inte helt på topp, hade lite känning i foten men tog mig i mål drygt en halvtimme efter dig.

 2. Jerry Bärnsten

  Grattis till segern, bra jobbat. Verkar ju lovande inför kommande utmaningar.

 3. Anders

  Fin beskrivning av ditt lopp och det var precis så vi ville ha det för att båda typer av löpare skulle kunna mötas i en bra match runt banan. För de som inte är så vältränade utgör gruspartierna lite återhämtning. Backen på slutet är absolut till för att ge det sista som du skriver.
  Grattis till förra årets vinst.
  Hoppas att du vill komma åter 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *