Rogaining Challenge Sisjön

dsc00062

Vid 9-tiden i morse träffades jag, Jonas Olsson och Johan Wagner i Frölunda OL:s klubbstuga i Sisjön för att göra upp planerna för löprutten på dagens tävling. Tio prick gick starten och vi började mot sydost, tanken var att köra ett “varv” medurs under de 4 timmarna vi hade på oss. Vi gjorde alla lite missar med orienteringen de första 5 kontrollerna men som tur var kunde vi hyfsat snabbt korrigera och komma på rätt spår igen. Nere vi Kållered vände vi västerut och sprang mot Oxsjön. 
Efter en kollektiv kortslutning var vi på väg till en kontroll vi redan hade tagit men som tur var började hjärnorna att fungera igen och vi kunde fortsätta enligt planen. Vi genade över ett par mörka skogssjöisar, nog helt säkert att gå över även om det inte ser så ut. Jonas fick en liten svacka som botades snabbt med en banan, Johan fick kramp men kämpade på bra. Vi kom i mål på 3.52h och tog 1900 poäng. Totalt plats 5/9 i långa klassen. Helt okej med tanke på förutsättningarna då både jag och Jonas var lite förkylda. 
Det var en bra tävling med god mat efteråt. Pastasåsen med köttfärs i var i och för sig slut, den gick väl till de som inte orkade kämpa tiden ut utan gick in tidigt i mål. Nästa år får de införa en ny viktig regel: bara vegetarianer får avsluta i förtid.

Nu efteråt är man rätt urlakad, Johan skulle dock samla kraft för att lära ut eskimosvängar under kvällen. Tufft värre. 

/Erik

2 thoughts on “Rogaining Challenge Sisjön

  1. Erik Post author

    Tack Johan, bra kämpat! Jag får dock ett felmeddelande när jag försöker öppna filen i Google Earth.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *