Salomon X-Trail

Idag var det dags för premiär av Salomon X-Trail i Delsjöområdet. På pappret var det 15km i mycket krävande terräng som gällde men i verkligheten var det en kortare bana (mellan 12-13km?) och inte riktigt så krävande som annonserat. Startfältet var däremot vassare än vanligt där majoriteten såg ut att vara från diverse löpklubbar.

Det började med stigning uppför slalombacken och fortsatte sedan i ett par kilometer innan man sprang över Getryggen. Här märkte man att de backovana hade svårt att återhämta sig. Efter ytterligare några kilometer var det dags för mossetappen.  1250m där man försökte hitta så torra vägval som möjligt. Hade man tur gick vattnet bara till anklarna, annars kunde man trampa ner till knäna och fick slita upp skorna från dyn. Jag passerade några här och när stigen tog vid igen var många rätt möra. Själv kändes det lätt att kunna ta ut stegen igen så jag sprang på lite fortare. Resterande del var stiglöpning som avslutades med en till vända uppför slalombacken. Jag tog ett par placeringar till och fick ta i uppför backen för att hålla ifrån.

Efter en liten stund kom Jerry i mål  och avslutade med sin patenterade tvåhandsstämpling som han än så länge är ensam om i världen:   
Salomon1

I bakgrunden ses två killar som fick bita i det sura äpplet när Jerry spurtade.

Frågan är om vi inte hade kunnat ta ut oss lite mer? Hur kunde vi annars se så här pigga ut 10 minuter efter målgång?
Salomon2
Hur som helst var det ett trevligt initiativ och vi kommer absolut tillbaka om det blir ett återkommande arrangemang. Vi kör ju rätt mycket av vår träning i svår terräng och det är skönt att det ger resultat, återhämtningen efter ett tufft parti går snabbt och vi kan springa på direkt när det ges tillfälle. Lite snabbare löpning bara så….

Av nästan 100 startande blev resultatet:

Vinnaren gick i mål på 53.10. Jag kom på 18:e plats med 1.03.22 och Jerry kom på 44:e plats med 1.10.59.

/Erik

5 thoughts on “Salomon X-Trail

  1. Grobert

    Själv kom jag in ganska exakt mitt emellan er. Jag fick distansen till lite drygt 13 km, men det kanske var väl optimistiskt mätt. Hursomhelst – väl skubbat!

  2. Erik Post author

    Tack för bildlänken. Tyvärr fick du inte med oss men jag förstår att det är svårt med så snabba motiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *