Sen rapport från Terrängloppet

För några veckor sedan gick Terrängloppet i Bovallstrand av stapeln, i år med SM status.  Trailrunner West mönstrade två löpare för denna begivenhet, Erik och jag.  Jag visste på förhand att slingan som vi skulle springa två varv på var mycket utmanande, så jag bestämde mig att gå ut mycket försiktigt på första varvet för att inte riskera att ta slut under andra varvet.  Starten gick och de bästa löparna drog iväg som om vi skulle springa ett millopp, själv la jag mig i en liten klunga på 6-7 personer i ett betydligt lugnare tempo.  Efter 7-8km började klungan dela på sig och jag valde att stanna i den delen som tog det lite lugnare, Erik gled med i den snabbare delen.  När jag avverkat ca 17-18km konstaterade jag att de övriga i den lilla klunga jag sprungit i var som bortblåsta och jag avslutade första varvet ensam.

Vid varvningsdepån fyllde jag på med sportdryck och käkade lite saltgurka och russin, jag kände mig förhållandevis pigg när jag gav mig ut på andra varvet, jag fick ganska snabbt en ryggtavla att jaga genom skogen och vid ca 30km lyckades jag passera.  Nu började det bli tungt och lite pannben fick kopplas på, vid ca 37km lyckades jag med bedriften att springa fel och det tog mig någon minut innan jag anade oråd.  Jag tappade ca 2-3 min och det räckte för att Gunnar Olsson som jag passerat tidigare skulle glida förbi och straffa mig med dryga minuten.  Efter missen med navigeringen tryckte jag på ganska bra ända in i mål.  Tiden blev 4.59 med en 17:e plats.

Jag hade en del krafter kvar vid mål, så jag kan i efterhand konstatera att jag tog det lite för lugnt på första varvet, det och att jag sprang fel var de två missarna under loppet, i övrigt är jag mycket nöjd med mitt genomförande.

Det ska sägas att slingan som bjöds på i Bovallsstrand var brutalt tuff med få ställen att slappna av på, jag sänkte garden två gånger under loppet och vid ett så föll jag som en fura och det andra höll jag på att snubbla men lyckades parera. Rötter, stenar ,sumphål, branta klippor, kuperad bokskog m.m. Med andra ord en otroligt kul tävling, som jag garanterat springer igen nästa år.

/Jerry

One thought on “Sen rapport från Terrängloppet

  1. L-O

    Härlig rapport! Nej det går inte direkt att öka tempot på andra varvet precis. En bana som verkligen kräver att man är pigg för att kunna hålla fart..

    Kör hårt på nästa Bergslopp

    Mvh L-O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *