Årets första långpass.

Igår tog jag och Johan en löprunda i Änggårdsbergen, vi planerade för ca två timmar  men kylan bet av en halvtimme, så vi klockade in på en timme, tjugoniominuter och femtio sekunder.  Det är trots allt årets längsta pass och det är ju läge att försöka få in lite långpass, för Ursvik närmar sig med stormsteg och i nuläget är jag inte redo för 75km den saken är klar.

Det är grymt läckert i Ängårdsbergen nu, med snötäcke över mark och träd.  Vägar och stigar var nu täckta med snö över det islager som nästan varit omöjligt att springa på, så det var under omständigheterna riktigt bra fäste. Vinterlöpning blir inte mycket bättre än så här, gnistrande sol från en klarblå himmel, lagom med snö och en kuperad terräng att tampas med.

/Jerry

2 thoughts on “Årets första långpass.

  1. Patrik G Björkqvist

    Lördag 16 jan kör vi en tuff 21km i Torrekulla, och då tror jag att 2h kan vara inom räckhåll, dvs bra distans, fart och backträning i samma pass. Kolla Triathlon Väst hemsida under Tävlingar, alla är välkomna att springa ut julen.

  2. jerry

    Det låter kul, ska kolla hur planerna för lördag ser ut. Men ett litet långpass ska jag nog fixa att trycka in i schemat:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *