Att lura latmasken

I somras när UTMB stod för dörren var det inga problem med motivation. Nu däremot efter en höst med riktig risig träning är det verkligen dags att komma igång. Just att komma igång efter en dålig träningsperiod tycker jag personligen kan vara oerhört svårt i jämförelse med att bara hänga i med träningen när formen känns någorlunda på plats.

Därför har jag hittat en träningsform  och ett pass som både får latmasken att tro att den ska ut på ett kort kvällspass men som i själva verket blir tokeffektivt. Inte så bekvämt kanske men med en skön känsla efteråt.

Passet är väldigt simpelt, jag värmer upp till en backe på Safjället i Mölndal tar ca 7-8 minuter, sen kör jag 10 vändor där så fort jag kan. Ingen vila emellan utan jag försöker bara hålla ett jämnt tempo. Sen lugn jogg hem igen. Detta tar dörr till dörr knappa 50 minuter och ger nästan 500 höjdmeter.

Vinsten som jag ser det är att jag aldrig behöver fundera vart jag ska springa, det blir asjobbigt och tar inte så lång tid. Sen är det ju alltid kul att ha en tid att jämföra med mellan gångerna. Nu låter det som att jag springer upp och ned här var och varannan vecka men så är tyvärr inte fallet. Målet framöver är att få in ett pass av denna typen varannan vecka.

Så är du sugen och bor i närheten är det bara att höra av sig så kan vi köra ihop eller så hittar du bara en egen backe och kör där.

image

Starta vid botten av backen och följ lamporna upp till elljusspåret, vänd när du satt foten på stenen mitt på elljusspåret.

//Lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *