Bortom asfalten

Söndagens långpass förlades återigen i skogarna mellan Helenevik och Lackarebäck. Den milda veckan har tagit mycket på snötäcket men den kompakta isen vägrar släppa taget. Med smältvatten under och mellan isfläckarna var det rejält blött och farten blev bitvis låg men detta kompenserades med en rejäl tempohöjning på vägen hem.

Totalt 2.08h och 560 höjdmeter.

/Erik

2 thoughts on “Bortom asfalten

 1. Erik Engvall

  Hej!

  Jag har nyligen hittat till er blogg och finner den mycket inspirerande. Jag är på gång med min egen löpning och känner att jag gärna skulle bege mig ut i mer obanad terräng. Som vanligt känns tröskeln lite för hög när man ska prova på nya saker så jag skulle vara mycket tacksam över något tips på bra leder att springa i Göteborgsområdet. Jag bor inne i stan (Johanneberg) och änggården ligger väl nära till hands, men vad finns mer om jag vill “bortom asfalten”?

  Återigen tack för en fin blogg!
  /Erik

 2. Erik Post author

  Tack så mycket Erik!

  Roligt att du är sugen på trail running.

  Några tips:
  Om du springer i Skatås, prova Vildmarksleden eller andra stigar utanför de vanliga motionsspåren. Bohusleden går mest på större stigar förbi Delsjöarna men sedan blir den mer teknisk.
  I Änggårdsbergen finns det massvis med små stigar. Ser du någon ny stig är det bara att följa den, området är så litet att du hela tiden återkommer till de större stråken.

  Känns det osäkert så finns det bra kartor både för Änggårdsbergen och Delsjöområdet.

  Sen kan du alltid hänga med oss på något pass så kan vi visa våra favoritstigar.

  Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *