Explore Rådasjön 2008

Rådasjön

Årets sista pass blev en lugn tur på 2.05h. Tanken var att undersöka vilka stigar som finns om man vill ta sig runt Rådasjön utan att springa på de stora vägarna. Började med de välbekanta spåren i Herkulesområdet bort till Pixbo. Där fick jag springa på trottoarerna österut tills jag kom ut på cykelbanan längs järnvägen. Den kunde man följa hela vägen till Mölnlycke och sedan vidare mot Råda säteri. Här tog jag en avstickare ut mot udden som kallas “Labbera” och består av fin lövskog och dessutom har en liten tempelruin som byggdes just som en ruin i romantikens dagar på 1800-talet för att överklassen på säteriet skulle ha någonting att fantisera om när de strövade runt i ek- och bokskogarna.

Falsk ruin

Härifrån kunde man springa på riktigt fina stigar längs sjön ända bort mot Helenedal. Nu blev det åter igen lite asfalt. För att få lite längd på träningen blev det en extrarunda runt Stensjön och Långevattnet samt en tur på elljusspåret innan jag sprang hem.

Sammanfattningsvis en fin runda, svårt att köra på stigar hela vägen men ändå några fina guldkorn som får utforskas mer till våren och sommaren.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *