Fyrbenta djur

Tog en pannlampstur sent igår där jag försökte undvika elljusspåret och istället sprang på småstigar med kartan som hjälp. Mitt i mörkret kom jag att tänka på en notis i GP om en eventuell varg som hade setts i trakten. Jag funderade på hur jag skulle agera om jag själv mötte gråben i skogen.

Fem minuter senare knakade det till rejält i en buske precis brevid mig, såg inte vad det var men gissar på två grävlingar som jag sett i den slänten tidigare turer. Pulshöjande i alla fall så jag passade på att köra några korta intervaller på en isfri sträcka jag hittade.

På väg hemåt hörde jag åter något vid sidan om mig och vred huvudet åt höger. Pannlampans sken reflekterades i två gröna ögon som stirrade på mig från ca 10 meters håll. Såg ut som en räv så jag får fortsätta vargspaningen en annan natt.

I lördags testade jag en ny backe som jag hittat i anslutning till elljusspåret, den är på 43 höjdmeter. Bra att träna i under våren även om den inte är lika brant som Grottbacken i Änggårdsbergen.

/Erik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *