Inställda lopp och ökenlöpning

Om allt fallit på plats så skulle jag vid det här laget minst deltagit i tre lopp.

1. SARA (första racet i multisportcupen)

2. Terrängmarathon i Bovallstrand

3. Coastzone extreme marathon ( ett tvådagars race i danmark)

Nu har inte allt fallit på plats, så facit är att jag inte deltagit i ett enda race än. Nästa lopp på listan är Ladonia mountain trophy, och det ska genomföras om så på knäna.

Jag har ökat träningsmängden och det känns riktigt bra, skulle behöva köra lite mer tuffa intervaller men vem behöver inte det. Det blev ett litet avbrott i träningen på fjorton dagar i maj när jag var på semester i Dubai. Jag sprang visserligen ett par gånger på hotellgymet med efterföljande bastu som jag var ensam om att nyttja. Jag testade även att springa utomhus och med tanke på värmen så startade jag kl 07.00, jag sprang en knapp mil och det var bland det jobbigaste jag varit med om. Jag underskattade solen totalt och blev grillad så att jag stapplade in på hotellet. Fick även tillfälle att springa lite i öknen, inte mer än några hundra meter men tillräckligt för att få en känsla hur jobbigt det är. Springa uppför sanddynerna var som att springa i en rulltrappa som går åt fel håll och sand i skorna är bara förnamnet.

I helgen som gick blev det ett långpass från Anneberg till Gunnebo på bohusleden i stekande sol även här, med ett par missar i navigeringen blev det en runda på 27km. Riktigt trevlig slinga, specielt den delen Tulebosjön till Gunnebo. Nu till helgen hoppas jag på ett långpass med övriga löparäss i Trailrunner west, det hemliga projektet tycker jag ligger bra till !

/Jerry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *