Johan och Grottbacken

I söndags lyckades jag äntligen få med mig Johan till Ängårdsbergen, för ett långpass och ett första möte med grottbacken. Eftersom inte Johan deltagit på dom längre träningspassen på några månader skulle det bli intressant att se om han degraderat totalt eller…..?

Vi startade med den slingan jag och Erik tagit dom senaste gångerna, (Erik som tyvärr är hemma mitt i en penicillinkur). Johan hängde på mycket bra och vi höll ett ok tempo bort till grottbacken. Vid backen valde vi att köra 1×5 vändor, återigen jobbade Johan på bra. Efter backen satte vi av ner mot ravinen vid tolltorpsdalen, vi tog ravinen upp på toppen och min tanke var att vi skull ta några vändor i den lite längre backen som ringlar ner på andra sidan det berget. Men nu började Johan få betala priset för att ha slarvat med långpassen, så vi tog några kontroller på naturpasset på vägen tillbaks. Johan plockade sina med förvånande skärpa, mycket bra.

På det hela blev det ett bra pass på 1,5 tim med 490höjdmeter +, trodde nog att Johan skulle få det jobbigare, han har uppenbarligen smygtränat. Nu fattas bara lite längre pass så ser det mycket bra ut inför prövningar i bla Mölle.

/Jerry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *