Omstart

Efter en mindre bra vecka med bara ett kort (men effektivt) pass i onsdags var det igår dags för ett “kort” långpass. Jerry har varit sjuk och har lite ryggont för tillfället så vi ville mest komma igång och testa hur formen var. Jag sprang till och från träningen så det blev ungefär 1,5h totalt där 1h genomfördes i Änggårdsbergen.
Jag hittade en ny sträckning förra helgen som jag visade Jerry, riktig fin stig med en del tekniska partier. Jerry hade bra ork trots uppehållet så om bara ryggen blir bra är han nog tillbaka i full form snart. Vi har fortfarande inte valt vilken tävling vi skall börja med i år, antingen Munkastigen på 44km eller Soteledens terrängmarathon på 42km. Den senare är trots sin kortare längd betydligt tuffare med längre löptider för deltagarna och då var ändå inte Munkastigen någon motorväg direkt. Förvisso relativt platt men ändå rätt små och trixiga stigar bitvis. Just nu är jag mest sugen på Soteleden, kör vi den har vi gjort 3 av de 5 stora trailloppen i Sverige, bara Ursvik och SUM kvar sedan…

/Erik

One thought on “Omstart

  1. Erik Post author

    Jag såg idag att Munkastigen gör ett uppehåll i år så valet blir helt enkelt Soteleden. Skall bli kul även om det verkar vara lite svårt att hitta rätt på stigarna, läste en tävlingsrapport från en som sprang 48km, rätt mycket extra sträcka på ett marathonlopp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *