Tre dagar senare

Dags att reda ut vad som fattades i lördags, luckan upp till vinnaren blev lite för stor för att gå obemärkt förbi.

50% berodde nog på den för tillfället dåliga löpformen, både fart och uthållighet var det dåligt med. Dessutom hade vi nog inte räknat med att vi skulle vara ute riktigt så länge.
40% skyller vi på orienteringen. Efter att ha kikat på kartorna i lugn och ro har jag funnit ett par ställen där vi borde gjort andra vägval. Sedan måste vi lära oss att ligga steget före hela tiden. När vi tagit en kontroll måste vi redan ha gjort klart vägvalet till nästa kontroll. Det blir lite för mycket stillastående kartläsning. Plus ändå för att vi ALDRIG missar en kontroll.
4% för dålig lokalkännedom, det var mycket ny terräng, vi fick till och med använda kartan på elljusspåren in mot mål! 
1% härleder vi till att vi inte tränat så mycket hinderlöpning. Banan gick genom ett stort antal skogspartier som skiljdes åt av åkrar och bebyggelse så det blev rätt många avbrott i löpningen. Vi passerade säkert 20 stängsel, ett par bäckar och dessutom en mindre å som vi fick klättra över via några träd.  

De sista 5% måste vara ren otur. 🙂

Idag blev det ett kort backpass på 40 minuter, det finns inga tävlingar inplanerade för tillfället så det är basträning som gäller framöver.

/Erik

One thought on “Tre dagar senare

  1. Claes Jurander

    Har sidan somnat? Nu är det lågsäsong för löpning. Skriv något om trailrunning rent allmänt! Varifrån kommer sporten? Vilka håller på? Gamla terränglöpare eller avdankade hinderlopare? Eller är det en egen gren? Ska man ha uthålliga eller snabba muskler? Massor av simpla frågor kräver svar från en törstande allmänhet!

    Claes Joggare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *