Ultrapass

Kl 06.45 på Kristihimmelsfärdsdagen parkerade jag bilen hos Erik, det var dags för ett ultrapass. Vi startade med att springa 2,6 km ner till Mölndalsbro för att ta tåget till Kungsbacka. Vi delade tågresan med ett antal trötta nattsuddare på väg hem från nattens party. I Kungsbacka bytte vi till buss och klev av vid Fjärås station. Vi fick börja med att nöta några km asfalt innan vi kom till Hallandsleden som vi skulle följa norrut. Första delen gick över Fjärås Bräcka, fantastiskt läckert område där leden ringlade sig fram över ljunghedar och genom hagar med en härlig vy över landskapet och sjön Lygnern. Hit rekommenderar jag att man tar sig en resa, det finns ett Naturrum som ligger intill en brant dalgång, här är det perfekt att ta med familjen på picknick och i samma veva köra ett bra backpass i dalgångens branter:-)

Efter den fina starten på dagens pass fick vi nu åter springa en asfaltssträcka då leden går genom Fjärås. Väl inne i skogen igen fick vi ett antal km med riktigt fin single track som höll hög klass. Efter ca 5km kom vi fram till Hjälm och Stensjön, här tappade vi markeringen och sprang ner till sjön som vi följde i jakt på den till synes spårlöst försvunna leden. Det visade sig att vi missat några hundra meter asfalt så det var inget att hänga läpp för. Väl på leden igen fortsatte Halland att bjuda på fin terräng och kilometrarna rasade förbi. Träningen efter Munkastigen har varit lite si och så men känslan i kroppen var ändå bra, vi höll inte superhögt tempo men det kändes som om vi båda två tuffade på utan större ansträngning, lovar gott inför UTMB.

Leden fortsatte norrut förbi Anneberg och vidare mot Lindome, här får man vara på sin vakt då leden passerar en bågskytteklubb med tavlor på ena sidan leden och skyttar på andra:-). Nu har leden bytt namn till Bohusleden och fortsätter för vår del på lite mer bekant mark förbi Tulebosjön, denna biten är nog den tråkigaste då det blir några kilometer asfaltväg igen. Däremot sista milen från sjön till Gunnebo är både teknisk och kuperad vilket betyder att den är riktigt kul att springa. Både jag och Erik hade med oss för lite att dricka och äta så mot slutet blev vi lite matta, men det förhindrade inte att vi lade till en extra slinga i motionsspåren på slutet.

Totalt blev det ca 46km

/Jerry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *