Prylar i UTMB-tider

Jag har många gånger tänkt och ännu fler gånger sagt att det är så bra med löpning för det enda som behövs är ett par skor och en liten stund över så har man ett pass. Det kan förvisso stämma någon enstaka gång men nu i UTMB-tider så är det snarare motsatsen som gäller.

Tankarna snurrar kring val av ryggsäck, eventuella skobyten, pannlampor, vindjackor, regnjackor, handskar, mat m.m. I de flesta fall är valen redan gjorda och i viss mån insprungna men än finns det beslut att fatta. Ibland undrar jag om man inte gör det för komplicerat, innerst inne vill väl alla vara typen som ställer sig på startlinjen i en sliten blå crafttröja från -85, en kånkenryggsäck och ett par kronans lejonskor. Men när det väl kommer till kritan så är det svårt att låta bli sistaminutenshoppandet. Senaste inköpet blev en vindjacka på 69g via UTMB-shoppen, antagligen helt livsnödvändig.

På skofronten känns äntligen som jag har landat, på ultralopp och längre träningar är det La Sportivas modell Ultra Raptor som gäller. När jag försöker inbilla mig att jag ska springa snabbare så är det Bushido som åker på. Ett bra ställe att handla på är Runnerinn.com, bra priser och hyfsat snabba leveranser.

Raptor

Ultra Raptor, stabil, otroligt skön på foten, lite tyngre.

Bushido

Bushido, lite smalare i framfoten, lätt och med grymt grepp men lite mindre dämpning.

Men när det kommer till val av sockar blir det genast enklare, det blir ett par lagom insprungna Drymax Lite-Trail, dom har inte svikit mig hittills. Vi har den senaste tiden fått mycket beröm för våra sockar från nöjda kunder vilket verkligen känns toppen. Vi har som mål att fler ska testa våra modeller, därför har vi nu ett erbjudande i shoppen där man vid köp av två par av valfri modell får ett par Running Lite-Mesh på köpet. Gäller fram till 6 juli. Skriv vilken storlek du vill ha på gratissockan i kommentarsfältet när du handlar.

Vi diskuterar gärna prylval eller tar emot tips på bra löprundor eller andra intressanta saker på vår Facebookgrupp. Nästa vecka laddar vi för ett distanspass någon vardagkväll, inbjudan kommer innan helgen så håll utkik. Välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *