Elljusspår i Änggårdsbergen

Jag satte morgonkaffet i halsen för ett par dagar sedan när jag läste att Folkpartiet lämnat in ett förslag om att märka upp motionsslingor i Änggårdsbergen.  Det skulle vara 2,5km 5km o.s.v och minst ett med elljus.  Motiveringen för detta övergrepp på ett unikt naturreservat är skrattretande dåligt.  Jag citerar “För de som vill motionera i högre tempo längs stigarna uppstår ofta problem med att finna lämplig väg”.  

Så nu vill jag bjuda in berörda Folkpartister till ett träningspass på stigarna i Änggårdsbergen, så ska jag efter passet ställa frågan om det går att träna i högt tempo eller inte:-).  Och när vi kommer till frågan om att dra ut elljus med stolpar som ska grävas ner i skyddade ljunghedar, kablar som ska dras och inte minst kostnaden för detta mitt i en svidande ekonomisk kris, så finns ett enkelt och bra alternativ, PANNLAMPA.

Så om Folkpartiet vill få ut löpare i Änggårdsterrängen även under de mörka timmarna på dygnet så skulle det vara både billigare och enklare att bjuda på en enkel pannlampa, och den unika naturen får vara intakt.

/Jerry

One thought on “Elljusspår i Änggårdsbergen

  1. Mathias

    Läste oxå detta! Har även mailet dom som kom med förslaget men utan att få svar! våga man inte springa i mörker så får man väl hålla till i slottskogen!

    Bevara Änggårdsbergen fri från eljus och annat skräp!

    /Mathias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *