No country for old men

I veckan blev det två pass med Johan Hallgren.  Det första gick utmed kusten från Fiskebäck via badplatserna Ganlet och Rörvik. Solen stekte på fint så, på tillbakavägen fick det bli en simtur från Rörvik till Ganlet.  Johan halkade och slog upp ett djupt jack under knäet, men det var inte värre än att han kunde fortsätta. Det blev dock en del undrande blickar från solbadarna som vi passerade på klipporna, när Johan kom farande med blodet rinnande utmed benet.

Det blev ett kul pass på 1,45 tim.

Andra passet utgick från Kåsjöns badplats.  Vi startade på Vildmarksleden norrut, vid sjön Maderna vek vi av från leden och följde sjön söderöver.  Tanken var att vi skulle springa utmed Maderna ner till Haketjärn och leta upp den hängbro som ska finnas där. Hängbron är sedan länge tagen ur drift, men för den viga och modiga ska det nog gå att komma över.  Att springa utmed Maderna visade sig vara mycket tufft, eller som Johan sa “No country for old men” ,det var myrmark med lårhög vegitation, täta buskage, fallna grenar och ris på en mycket ojämn terräng.  Vi fick vända på en av mossarna när Johan nästan gick igenom ett gungfly.  Efter att vi kämpat oss runt sjöarna och på något sätt missat hängbron, letade vi oss ut till den lite större vägen och raka spåret till Kåsjön.

Det blev ett pass med tung mosslöpning, buskagekamp, lite stiglöpning och på slutet lite asfalt.  Ingen hängbro, men vi återkommer.

/Jerry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *