Besvikelse i Mölnlycke

Idag gick Femmans multiportrace av stapeln i Mölnlycke med omnejd. Här kommer en liten rapport från Trailrunner West lag 2, som bestod av mig och Johan. Starten gick klockan 11 och ett stort antal lag sprang upp mot Wendelsbergsskogen. Banan var gafflad så det gällde att ha koll på vart man var på väg i den höga startfarten. Johan kände sig snabbt dålig och ganska snart började han att gå i uppförsbackarna. Vi körde i alla fall på och tog kontrollerna utan några problem. Inne vid växlingen gav Johan upp helt. Jag lät honom vila 5 minuter och dricka lite men det blev inte bättre så vi var tvingade att bryta tävlingen.

Vi hade dock bara varit ute i 32 minuter så för att i alla fall få ett ordentligt träningspass fortsatte jag själv utom tävlan fram till paddlingen som skulle varit näst intill omöjlig att köra själv. Först var det en orienteringsbana till. Den gick i samma område som första banan. Här körde jag på i ett hårt tempo och sprang om ett par lag som gått förbi i växlingen. Även denna tog 32 minuter och en växling senare var det dags för cyklingen. Jag körde en hybrid med crossdäck, på vägen ner mot Hällesåker var det mycket asfalt så här kunde jag dra ifrån ett stort antal lag med mountain bikes. Kontrollen där nere bestod av lite grottkrypning, det var trångt, mörkt och häftigt när man ålade och kröp fram i grotten under ca 5 minuter. Vägen åter till Mölnlycke var det lite mer terräng och där tappade jag lite, men det var nog inte bara för cykelns skull utan också för att jag är rätt ovan att cykla på leriga och steniga stigar. Jag gjorde en liten miss i orienteringen på slutet men körde i mål med bra fart och hoppade således över paddlingen. Även om jag hade paddlat hade jag inte blivit godkänd då hela laget måste fullfölja.  

+ Grottkrypningen var spännande

+ Cyklingen som var ny för mig kändes bra, jag kunde ofta ligga och pressa på högsta växeln men behöver så klart träna lite på stigkörning.

+ De första orienteringarna var rätt kuperade så här sprang jag väldigt bra mot de andra lagen.

– Idag var skillnaden mellan mig och Johan för stor och då blir det inte roligt för någon. Det är kanske både en bra och en dålig sida men jag är en extrem tävlingsmänniska och då är det svårt att hålla igen. Just idag mådde Johan så dåligt så det hade nog inte räckt med lägre fart. Han får komma igen nästa år.

 

Jerry skriver nog en rapport om hur det gick för honom och Mikael.

/Erik

One thought on “Besvikelse i Mölnlycke

  1. matrin j

    tråkigt, men skicka johan på träningsläger i rådaneknatten, så ska jag nog få fart på han ! / oavsett bra kämpat båda två och erik , ett viktigt mentalt träningsplus det där att köra skiten även efter ett bryt. Samma som när man ska redpointa en led men faller och ändå kör upp skiten … för träningens skull . Bra! / martin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *