På äventyr i Delsjöområdet

Johan gjorde en Johan och drog sig ur 1 minut innan vi skulle träffas men jag och Jerry möttes vid Skatås söndag morgon för ännu ett pass.

Vi körde på vandringskartan och gav varandra varannan kontroll att hitta till. Totalt blev det 2.15h. Förutom ren löpning hann vi med lite klättring ned för “opasserbara” stup, ett besök vid Ormens öga och så upptäckte vi ett berg fyllt med klippblocksgrottor. Vi avslutade med Brudarebackens topp och hoppbackstornet. Jerrys vägval uppför Brudarebacken var nog det sämsta i mannaminne, vi fick plöja oss fram genom midjehöga brännässlor, tistlar och annat frodigt.

Passet blev också ett lite hårdare test av de nya Icebug-skorna (som inte ser så nya ut längre). Löpkänslan är lite bättre än den i Salomonskorna men vad gäller greppet på halt berg var det ingen större skillnad. Sedan är skorna betydligt mer “tygiga” än Salomons som är mer plastiga. Efter ett par lerdopp känns det som om plast är betydligt lättare att hålla rent då leran går in i tyget.

Bra att få till en lite längre träning innan lördagens tävling. Vi kommer att ge järnet på orienteringen men cyklingen och paddlingen får bli som den blir då vi i princip aldrig tränar på detta. Roligt skall vi ha i alla fall.

/Erik

2 thoughts on “På äventyr i Delsjöområdet

  1. jerry

    Det var ett träningspass, då kan man kosta på sig lite tuffare vägval.
    Men om du vill kan jag välja något mer lättsprunget nästa gång 🙂

  2. Erik Post author

    Ja, det vore väldigt roligt att köra ett par mil på en spikrak och helt okuperad cykelbana eller något liknande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *